Evenimente recente

Credeţi că pot să fac Eu aceasta?

Evanghelia de astăzi ne pune înaintea ochilor noștri două tămăduiri pe care Mântuitorul Iisus Hristos le-a săvârșit în cetatea Capernaum. Aceste două minuni au fost consemnate de către Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, ele fiind săvârșite imediat după ce Domnul a înviat-o pe fiica lui Iair.

Iertate sunt păcatele tale!

Pericopa evanghelică care s-a citit în această duminică face referire la vindecarea unui slăbănog care locuia în cetatea Capernaum. Nu este singura dată când Domnul Iisus vindecă un paralitic, Sfânta Scriptură relatându-ne și vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda din Ierusalim.

Şi iată toată cetatea a ieşit în întâmpinarea lui Iisus

În duminica a V-a după Rusalii, la Mănăstirea Radu-Vodă, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul - Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor care a liturghisit alături de soborul de slujitori ai mănăstirii.

Nimeni nu poate să slujească la doi domni

Problema grijilor exagerate, precum și preocuparea pentru bunăstarea materială, au constat dintotdeauna o preocupare majoră a oamenilor. Vedem cum aceștia se ceartă cu apropiații lor, de dragul bogățiilor și, chiar dacă oamenii ajung să dețină averi numeroase, bogăția materială nu le poate procura liniștea, pacea și bunăstarea sufletească.

Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.

În a doua duminică după Rusalii, fiecare Biserică Ortodoxă în parte își cinstește sfinții neamului. Astfel, Biserica Ortodoxă Română îi cinstește, în această duminică, pe sfinții născuți pe meleagurile noastre, sau pe cei care s-au nevoit în țara noastră. Vedem cum, după pogorârea Duhului Sfânt, harul începe să dea rod în neamul omenesc, apărând astfel sfinții cei bineplăcuți lui Dumnezeu.