Evenimente recente

Aduceţi degrabă haina lui cea dintâi

Astăzi ne găsim în a doua duminică a Triodului, iar Biserica ne pune înaintea inimilor noastre Pilda fiului risipitor.

Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage

Evanghelia de astăzi reprezintă o parabolă atât de prezentă în viața noastră dar ale cărei înțelesuri ni le însușim atât de puțin. Ne referim la binefacerile smereniei și la prăbușirea la care duce mândria. Această Evanghelie ne pregătește să ne însușim armele necesare călătoriei de postire ca să ajungem la învierea sufletelor noastre, să trăim o viață nouă în Hristos.

Căuta să vadă cine este Iisus

Evanghelia de astăzi ne vorbește despre o altfel de minune pe care Mântuitorul a săvârșit-o în cetatea Ierihon, în casa mai-marilor vameșilor, pe nume Zaheu. De data aceasta, El vindecă sufletul lui Zaheu și, odată cu el, al întregii sale case.

Duceți-vă şi vă arătați preoților.

În această duminică, am ascultat o Evanghelie, pe care ne-o amintim adeseori, chiar dacă se citește doar o dată în an, care ne vorbește despre vindecarea celor zece leproși, oameni ce sufereau de o boală cumplită, fără speranță de vindecare.

Pocăiți-vă, căci s-a apropiat împărăția cerurilor

Evanghelia, de astăzi, încheie sărbătoarea măritului praznic al Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos și, totodată, ne aduce înainte câteva aspecte care se leagă de personalitatea și de prezența Sfântului Proroc și Botezător Ioan, dar și de începutul propovăduirii Evangheliei de către Mântuitorul Iisus Hristos.